duminică, 6 ianuarie 2013

Apa zilei in care cerurile-nalte se deschid...

Astazi, Fiul Lumii cufundat in bratele ridcate ale Iordanului, readuce intregii omeniri puterea Duhul Sfant; prin forta cereasca, Vestitorul, „Cel mai mare dintre cei nascuti dintre femei”- Ioan Botezatorul  ingroapa in etern omul timpului cel vechi, si da prin harul cel sfant botezul marturisirii, iertarii, si curatirii peste fiinta Mantuitorului - Inviind ca Om Nou din cele trei afundari in apele raului, izbaveste si sfinteste intreaga Creatie ingenuncheata si inlantuita de povara pacatului primilor oameni dintre noi.

Un rastimp, cand cerurile se deschid spre om, dedicat purificarii naturii, apelor, si nu in ultimul rand a fortelor raului. 
Tot azi, "Gerul Bobotezei" nu sperie pe nimeni; una din nenumaratele traditii ale poporului roman crestin continua sub noi generatii de ingeri vii - suflete curajoase se arunca in ape inghetate dinspre Dunare sau de la malul Marii Negre sa aduca spre tarm crucea de lemn, aruncata de preotii ortodocsi, si-si lasa fiintele sa primeasca glasul valurilor limpezi trezite de bucuria indumnezeirii. 

APA ne priveste mai mult decat orice ne-am putea imagina: ne trezeste, ne curateste, ne tine in viata, ne da totul pentru tot ceea ce inseamna vietuire pe pamant...ne linisteste si ne boteaza..pe fiecare in parte! 
Ne este oglinda si fereastra spre alte lumi...

Ziua de azi mi-am daruit-o ei (apei), acestei minuni a lui Dumnezeu si sper ca gandul meu sa ajunga de azi pana in cele mai indepartate timpuri, in viitor...in cele mai frumoase locuri ale tarii mele si ale acestei lumi, de la Lacul Balea spre lacul glaciar Jökulsárlón din Islanda.


Unica... APA este GENEZA VIETII


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu